Dulceata de Cirese Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
3 borcane 40 de minute
Timp de gatire
15 minute
Portii Timp de preparare
3 borcane 40 de minute
Timp de gatire
15 minute
Dulceata de Cirese Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
3 borcane 40 de minute
Timp de gatire
15 minute
Portii Timp de preparare
3 borcane 40 de minute
Timp de gatire
15 minute
Ingrediente
Portii:3 borcane
Etape
  1. Spalam bine ciresele si le curatam de samburi. O sa aveti nevoie de aproximativ 2200g de cirese cu samburi pentru a obtine cele 1000g fara, insa cantitatea va varia in functie de marimea acestora.
  2. Adaugam gelifiantul Green Sugar si amestecam totul foarte bine pentru a omogeniza indulcitorul cu fructele.
  3. Adaugam apa, mai amestecam o data fructele si pornim aragazul. Se va forma o spuma pe care o indepartam cu grija. Gatim dulceata la foc mic, amestecand continuu, timp de 6-7 minute din momentul fierberii.
  4. Se face proba gelatinizarii: se pun cateva picaturi de dulceata pe o farfurie, si daca acestea se coaguleaza dupa ce a stat 3-4 minute in congelator, dulceata este gata.
  5. Dulceata de cirese se pune in borcane curate si sterilizate care se inchid etans. Borcanele umplute se intorc pentru 15 minute cu capacul in jos, dupa care se rastoarna in pozitia normala si se acopera cu servete de bucatarie pentru o racire graduala.
  6. Enjoy!
Notitele retetei

Gelifiantul Green Sugar il puteti achizitiona de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.