Cornuri Fără Zahăr cu Vișine
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Cornuri Fără Zahăr cu Vișine
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Ingrediente
Portii:80 de cornuri
Etape
  1. Vișinile se decongleaza și se pun într-o sită pentru strecurare. Se lasă la strecurat 5-10 minute.
  2. În cazul în care aveți un mixer planetar, de masă, o să vă facă viața mult mai ușoară pentru această rețetă. În caz contrar, va trebui să faceți toți pașii manual.
  3. Punem untul la temperatura camerei în bolul mixerului și începem să-l batem încet cu atașamentul “paleta”. Adăugăm încet smatana și o încorporăm. Turnăm făina în 3-4 tranșe și mixăm totul până când obținem un aluat moale și ușor lipicios.
  4. Pudrăm blatul de lucru cu făină și rasturam aluatul. Frământăm aluatul pentru a obține o bilă omogenă, iar dacă este nevoie mai adăugăm puțină făină. Din bila uriașă pe care am obținut-o formăm o fâșie de aluat, pe care o împărțim în 5 bucăți egale. Din fiecare bucată facem o bilă, pe care o învelim în folie alimentară.
  5. Ținem aluatul în congelator aproximativ o oră. În timp ce lucrăm cu o bucată de aluat, păstrăm restul bilelor în frigider. Aluatul rece se va întinde mai ușor și nu se va lipi.
  6. Fiecare bilă se întinde într-un cerc mare pe suprafața pudrată cu făină. Din când în când, ridicăm aluatul de pe blat pentru a ne asigura că nu s-a lipit și la nevoie mai adăugăm făină.
  7. Cercul obținut se tăie în 16 triunghiuri egale. Pentru a le obține, tăiem cercul în 4, bucățile obținute se tăie în două și într-un final fiecare triunghi se mai împarte încă o dată în două.
  8. În fiecare triunghi punem 2-3 vișine și rulăm cornulețele dinspre exterior spre centru.
  9. Punem cornulețele obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50 de minute. Cornulețele calde se transferă pe un grătar și se pudrează cu îndulcitor.
  10. Procedăm la fel cu cele 4 bile rămase.
  11. Se păstrează în frigider într-un recipient cu închidere ermetică.
  12. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.