Relatia de dragoste dintre mine si cozonacul Italian a inceput atunci cand nasa mea de botez mi-a trimis din Italia prima cutie cu bunatati. Imi este foarte greu sa explic in cuvinte cat de entuziasmata eram, pentru ca nu gustasem ceva asemanator pana atunci si nu am putut sa ma opresc decat atunci cand am simtit ca sunt satula. Da, stiu, teribila fapta, insa in mintea mea de copil nu exista conceptul de calorii sau mancare sanatoasa. Din ziua in care am hotarat sa renunt la zahar a trebuit sa uit de existenta acestui desert, insa nu a fost tocmai usor, pentru ca tot continui sa ma impiedic de cutiile cu Panettone si Colomba Pasquale in toate supermarketurile.
Pentru ca nu am intoleranta la gluten si nici nu tin un regim low-carb, am hotarat ca dupa atatia ani de abstinenta merit sa mananc o felie de cozonac pufos. Da, am folosit faina alba de grau, insa nu aruncati cu pietre si permiteti-mi sa ma justific. 😀
Da, am facut un articol despre faina alba in care am explicat de ce aceasta nu este buna si cu ce poate fi inlocuita si imi mentin in continuare parerea, insa in viata exista si abateri. Nu consum produse cu faina alba de grau in fiecare zi, saptamana sau luna, insa imi permit sa-mi fac de cateva ori pe an produse ce contin si acest tip de faina. Prin urmare, nu va recomand sa consumati doar produse cu faina alba, insa exceptiile nu sunt o crima. Daca vrem sa transformam un regim alimentar intr-un mod de viata, acesta nu trebuie sa fie un chin, insa, dupa cum spun mereu, moderatia este cheia.
Toate acestea fiind spuse, va prezint reteta mea de Colomba Pasquale cu mentiunea ca in cazul in care cautati o reteta rapida si usoara, probabil veti fi dezamagiti. Veti avea nevoie de mult timp si rabdare ca sa preparati acest cozonac, insa va asigur ca merita fiecare minut investit. 🙂
Trebuie sa fiu sincera si sa va spun ca acest cozonac nu este exact ca cel ambalat, pentru ca am scazut cantitatea de grasimi, insa este extrem de pufos si aromat. Sunt sigura ca o sa va placa si voua, prin urmare va recomand sa-l preparati in cazul in care timp, dorinta si vointa! 🙂
Faina alba de grau, faina de migdale, eritritolul cu stevia si stafidele le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro Vanilia macinata si migdalele le gasiti aici. Forme din hartie pentru colomba gasiti aici (site-ul livreaza regulat si in Romania). © Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
*Aceasta este reteta adaptata a Laurei Adamache.
In cazul in care veti taia cozonacul in 8 portii egale, o portie va avea 367kcal, 7.7g de grasimi, 64.6g de carbohidrati si 11g de proteine.
Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteti folositi codul DNI5.