Chipsuri de Dovleac 100% Naturale

Magazinele sunt pline de alimente care creeaza dependenta, cel putin psihica, iar eu incadrez aceste alimente in categoria de droguri legale. Cel mai grav este faptul ca acestea ne distrug organismul atat de incet, incat, in unele cazuri, suntem treziti la realitate destul de tarziu.

Mi se rupe inima atunci cand vad ca fratele meu mananca o punga de chipsuri pe post de pranz, pentru ca mi-as dori sa nu fie nevoit sa invete din propriile greseli. Nu ma intelegeti gresit, nu am uitat zilele in care ma intorceam de la liceu, mancam o punga de Lay’s, beam o sticla de Cola cu zahar si uitam cum arata o farfurie, pentru ca mancam totul din pungi, insa tocmai din acest motiv vreau sa-l ajut.

Credeti-ma, in timp am ajuns sa vad in oglinda toate meniurile de la McDonald’s si toate pungile de chipsuri mancate si mi-a parut rau. A trebuit sa merg la sala 6 zile din 7 timp de un an si invat sa mananc corect, pentru ca simteam ca ajunsesem sa-mi bat joc de corpul meu.

Una dintre cititoarele mele a recunoscut ca este dependenta de chipsuri si m-a intrebat cu ce le-ar putea inlocui, iar eu i-am propus chipsurile din fructe desidratate (in special cele de mere) si fructele liofilizate.

Preferatele mele sunt chipsurile de mere si cele de dovleac, pentru ca nu sunt exagerat de dulci si incurajeaza o mestecare mai indelungata. Un studiu arata ca daca mestecam mancarea mai mult, putem reduce consumul de alimente cu 1/3 sau chiar mai mult in unele cazuri. Atunci cand consumam alimente care necesita o perioada mai indelungata de mestecare, hormonii care raspund de senzatia de satietate ajung la creier inainte sa terminam tot ce avem in farfurie, astfel putem evita supraincarcarea stomacului. (studiul il gasiti aici)


1.3


Preprarea chipsurilor din fructe in conditii casnice nu este un proces complicat si nu aveti nevoie de deshidrator, insa veti avea nevoie de putina rabdare. 😀

Dovleacul este bogat in beta-caroten, prin digestie corpul uman transforma beta-carotenul in vitamina A. 100 de grame de dovleac asigura aproximativ 70% din doza zilnica necesară de vitamina A, iar vitamina C, acidul folic, niacina si vitamina K sunt vitaminele pe care le gasim in dovleac.

Credeti-ma, dupa ce o sa incercati aceste chipsuri de dovleac, o sa va dati seama ca sunt perfecte pentru zilele in care aveti pofta de rontatit!


2


Chipsuri de Dovleac 100% Naturale
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
110 g 15 minute
Timp de gatire
2 ore
Portii Timp de preparare
110 g 15 minute
Timp de gatire
2 ore
Chipsuri de Dovleac 100% Naturale
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
110 g 15 minute
Timp de gatire
2 ore
Portii Timp de preparare
110 g 15 minute
Timp de gatire
2 ore
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Spalati bine dovleacul si stergeti-l cu un prosop curat.
  2. Taiati dovleacul in jumatate si indepartati semintele.
  3. Taiati-l in felii subtiri si asezati feliile intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Optional le puteti presara cu putina scortisoara. In cazul in care vreti sa obtineti niste cipsuri mai mici, puteti taia feliile in jumatate.
  4. Coaceti feliile timp de o ora in cuptorul setat la temperatura minima, apoi intoarce-le si pe cealalta parte si mai lasati-le o ora in cuptor. Feliile de dovleac ar trebui sa fie uscate si crocante la expirarea celor doua ore, insa va recomand sa le controlati periodic. In cazul in care acestea sunt inca destul de moi si umede, prelungiti perioada de coacere cu 10-15 minute.
  5. Se pastreaza intr-un borcan cu inchidere ermetica.
  6. Enjoy!
Notitele retetei

© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel-140

Valorile nutritionale au lost calculate folosind datele pentru dovleacul crud, prin urmare acestea nu sunt 100% exacte. Mai mult decat atat, in timpul prepararii termice cantitatea de vitamine se diminueaza, insa nu am gasit datele necesare pentru ajustarea tuturor valorilor pentru dovleacul care a fost supus deshidratarii.


Untitled-2

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *