Cheesecake Proteic cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, low-fat, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Cheesecake Proteic cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, low-fat, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 35 de minute
Timp de asteptare
4 ore
Ingrediente
Baza
Compozitie Cheesecake
Glazura
Portii:8 portii
Etape
Baza
  1. Combinam whey-ul cu faina de ovaz, faina de orez, eritritolul cu stevia si pudra vitafiber.
  2. Adaugam oul, piureul de mar si vanilia macinata si mixam totul pana la omogenizare. Va recomand sa folositi la sfarsit o spatula din silicon pentru curatarea peretilor vasului si pentru a va asigura ca toate ingredientele au fost incorporate uniform.
  3. Turnati aluatul rezultat intr-o forma cu baza detasabila cu diametrul de 23cm tapetata cu hartie de copt. Eu am acoperit exclusiv baza, insa puteti tapeta si peretii pentru o eliberare mai usoara.
  4. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute sau pana cand acesta este ferm la atingere.
Compozitie Cheesecake
  1. Punem toate ingredientele intr-un vas si mixam totul pana cand obtinem o compozitie omogena. Ne oprim ocazional pentru a curata peretii vasului si continuam mixarea.
  2. Turnam crema de branza peste blatul precopt si o nivelam cu ajutorul spatulei. Lovim tava de cateva ori de blatul de lucru pentru a scoate excesul de aer din compozitie.
  3. Invelim o forma cu folie de aluminiu. Punem forma intr-o tava mai adanca si turnam apa fierbinte pana la aceasta ajunge la jumatatea formei.
  4. Coacem cheesecake-ul, in cuptorul preincalzit la 150 de grade Celsius, timp de o ora. Va recomand sa-l controlati periodic pentru a va asigura ca nu se arde.
  5. Punem cheesecake-ul deoparte si il lasam sa se raceasca complet.
  6. Trecem cu un cutit intre cheesecake si peretii formei pentru a ne asigura ca acesta nu va crapa atunci cand vom deschide forma.
  7. Deschidem forma si il transferam pe un platou de servire.
Glazura
  1. Combinam laptele praf cu cacaoa, whey-ul si eritritolul.
  2. Turnam laptele intr-o cana, adaugam unt de cacao si incalzim totul in cuptorul cu microunde pana cand untul de cacao s-a topit. Timpul de incalzire poate varia intre 30 si 60 de secunde. Daca nu vrei sa folositi cuptorul cu microunde, puteti incalzi amestecul intr-un ibric/craticioara.
  3. Turnam amestecul cald peste ingredientele uscate si mixam totul pana la obtinerea unei glazuri dense si omogene.
  4. Glazura se toarna peste cheesecake si se distribuie uniform. Va recomand sa folositi o spatula sau o racleta pentru acest pas.
  5. Punem cheesecake-ul in frigider pentru 20-30 de minute, dupa care acesta poate fi portionat si servit.
  6. Se pastreaza si frigider pana la consum. Daca vreti ca glazura sa fie moale, incalziti felia decheesecake timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde inainte de servire.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Whey-ul cu aroma de vanilie fara zahar, whey-ul cu aroma de ciocolata fara zahar si pudra Vitafiber le puteti comanda de pe www.myprotein.ro. In cazul pudrelor proteice, am optat pentru aromele Natural Vanilla si Chocolate Brownie.


Eritritolul cu stevia, faina de ovaz, faina integrala de orez, laptele praf degresat, praful de copt si vanilia macinata le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


Reteta pentru prepararea piureului de mar o gasiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.