Chec Pufos cu Cacao (fără zahăr, cu mai puțini carbohidrați)

Pur și simplu ador produsele de patiserie pufoase, însă cei care au încercat să elimine făina albă știu cât de dificil poate fi să obții un produs foarte pufos cu alte tipuri de făină. Fiind înscrisă în toate grupurile posibile și imposibile de gătit văd tot felul de dulciuri, unele atrăgătoare, altele mai puțin.

Uitându-mă în news feed-ul meu, am zărit un chec care arăta tare bine și mi s-a făcut taaaare poftă de o felie pufoasă de chec aromat. Atât de poftă mi-a fost, încât chiar nu mi-am dorit să eșuez și am hotărât să folosesc puțină făină albă ca să leg compoziția și să-i dau o șansă reală. Nu știu dacă pozele redau realitatea, însă am obținut un chec extrem de pufos, aromat și pur și simplu senzațional. Eu am făcut unul sâmbătă și unul dunimică, pentru că am vrut să duc o felie și colegilor mei de muncă și să le arăt cât de bune pot fi dulciurile fără zahăr.

Nici nu mai este cazul să vă explic ce fizionomie fericită aveam toată săptămâna, pentru că știam că în punga cu mâncare mă așteaptă o felie de chec. #foodgoals

Știu că o să vedeți mulți pași și o să vă speriați, însă chiar nu este atât de complicat și sunt sigură că o să vă convingeți și voi după ce o să-l faceți o dată. Are mult mai puțini carbohidrați decât un chec normal, pentru că nu are zahăr, iar cantitatea de făină albă a fost redusă semnificativ.




Chec Pufos cu Cacao (fara zahar, cu mai putini carbohidrati)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 25 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 60 de minute
Portii Timp de preparare
10 portii 25 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 60 de minute
Chec Pufos cu Cacao (fara zahar, cu mai putini carbohidrati)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 25 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 60 de minute
Portii Timp de preparare
10 portii 25 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 de minute 60 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Separăm ouăle, având grijă ca nicio picătură de gălbenuș să nu ajungă în albușuri (care nu s-ar mai bate bine). Punem gălbenușurile și albușurile separat, în două castroane încăpătoare.
  2. Adăugăm peste gălbenușuri 1/2 din cantitatea totală de îndulcitor, esența de lămâie și semințele de vanilie. Batem gălbenușurile cu mixerul la viteză mare pană când cresc mult în volum și formează o cremă spumoasă, deschisă la culoare.
  3. Peste gălbenușurile bătute, turnăm în fir subțire uleiul de cocos, ca la maioneză, în timp ce amestecăm cu o lingură de lemn într-un singur sens. După ce tot uleiul a fost încorporat, se adaugă treptat laptele rece, amestecând în permanență, pană se obține o compoziție omogenă, de consistența unui aluat de clătite obișnuit. Lasăm compoziția obținută deoparte pană ne ocupăm de următorii doi păși.
  4. Peste albușuri adăugăm sarea și le batem cu mixerul la viteză mare pană când se formează o spumă albă. Adaugăm treptat îndulcitorul rămas, în 3-4 tranșe, fără să oprim procesul de mixare. Vom obține o bezea fermă și lucioasă.
  5. Într-un bol, combinăm făina de grâu cu făina de migdale și praful de copt.
  6. Turnăm compoziția din gălbenușuri peste spuma de albușuri și amestecăm totul cu o spatulă moale de 2-3 ori. Turnăm și amestecul de făină și începem să omogenizăm totul cu ajutorul spatulei. Mișcăm spatula de jos în sus și dinspre centru sper exterior, ca și cum am împături compoziția. În nici un caz nu amestecăm circular și cu forță, pentru că am scoate tot aerul din compoziție, iar checul nu ar mai fi la fel de pufos.
  7. Forma de chec o ungem cu puțin unt solid/ulei de cocos și o tapetăm cu hârtie de copt. Eu obișnuiesc să acopăr doar laturile mari, iar checul încă nu s-a lipit niciodată de formă.
  8. Turnăm în formă 2/3 din compoziție, distribuind-o uniform pe toată lungimea formei. Peste restul compoziției cernem cacaoa și o încorporăm cu grijă, la fel cum am procedat și până acum. Se toarnă pe toată lungimea tăvii aluatul cu cacao deasupra celui alb și cu ajutorul unei furculițe se adâncește din loc în loc, pentru a obține acel efect de marmorat.
  9. Checul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute. Cuptorul nu se deschide în primele 20 de minute de coacere.
  10. Checul copt se scoate cu atent din formă, se indepărtează cu grijă hârtia de copt și se lasă să se răcească pe un grătar, sprijinit pe una din laturi. După 10-15 minute se întoarce pe latura opusă. Nu lăsați checul să se răcească sprinjinit pe bază, pentru că fiind încă fragil, se poate tasa, formând un strat cu o textură dezagreabilă de aluat crud. După ce s-a răcit complet, checul se taie în felii și se poate servi.
  11. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

O felie de chec are 172kcal, 12.5g de grăsimi, 10.3g de carbohidrați și 5.6g de proteine!


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.



You may also like

8 comentarii

    1. Reteta era facuta si redactata cand l-am vazut pe al tau. Cand am vazut ca ai postat si tu reteta de chec low-carb am zis ca mereu ne citim gandurile si avem aceleasi pofte. 😀

  1. Toate bune si frumoase,pana la adaugarea laptelui rece peste gabenusuri si uleiul de cocos,cand…….efectiv mi s-a taiat compozitia!Cu toate ca,am respectat intocmai “regulile”retetei….(Poate mi-a scapat ceva?!)

    1. Buna, Rodica! Da, laptele rece poate taia compozitia in cazul in care nu il adaugam extrem de incet. Sa stii ca si compozitia taiata va face un chec bun si nu il va afecta considerabil. Daca totusi vrei sa eviti aceasta situatie, poti folosi oricand lapte la temperatura camerei. :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *