Caju Fudge (fara zahar, vegan, 100% natural)
Imprima reteta
Portii
250 g
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 1 ora
Portii
250 g
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 1 ora
Caju Fudge (fara zahar, vegan, 100% natural)
Imprima reteta
Portii
250 g
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 1 ora
Portii
250 g
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 1 ora
Ingrediente
Portii:250 g
Etape
  1. Punem nucile de caju intr-un blender si le blenduim pana cand obtinem o faina. Mie mi-a luat aproximativ 4 minute sa ajung la consistenta dorita. Avem grija sa nu exageram, pentru ca nucile vor incepe sa elibereze uleiul lor natural si vom obtine unt in loc de faina.
  2. Intr-o tigaie antiaderenta, turnam apa si eritritolul cu stevia, si amestecam cu o spatula din silicon pana cand tot eritritolul s-a topit.
  3. Adaugam faina de caju in tigaie si cu ajutorul spatulei amestecam tot, incercand sa omogenizam cat mai bine compozitia. Daca observati mici cocoloase de caju, le presati putin cu spaluta. Amestecam tot, timp de 3-4 minute, pana cand compozitia incepe sa se lege, este perfect omogena si se deprinde foarte usor. Aspectul final trebuie sa fie unul lucios.
  4. Transferam compozitia pe un tocator din plastic, o nivelam cu spatula si incercam sa-i oferim o forma patrata. Grosimea finala trebuie sa fie de aproximativ 1cm.
  5. Lasam fudge-ul sa se raceasca, dupa care il taiem dupa propria preferinta. Eu am lasat fudge-ul sa se raceasca aproximativ o ora si l-am taiat in romburi, insa cred ca este mult mai practic sa optati pentru forma patrata.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia il puteti comanda de pe www.nosugarshop,ro.


Nucile caju le puteti comanda de pe www.vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.