Caju Fudge cu Aroma de Trandafir (fara zahar, vegan, 100% sanatos)

Va plac dulciurile cu aroma de trandafir? Atunci acest desert este pentru voi!

5

 

Dupa ce am facut Caju Fudge, mi-am dat seama ca o sa tot revin la acest desert. M-a impresionat atat de mult gustul bogat, consistenta si aroma, incat am hotarat sa-l refac.

Avand in casa aroma de trandafiri si trandafiri comestibili, am hotarat sa experimentez putin, iar rezultatul a fost peste masura asteptarilor.

Desi lista de ingrediente si etapele de gatire sunt aproape identice, aroma de trandafiri a facut diferenta.

Cred ca dezvolt o obsesie pentru acest desert, dar credeti-ma, o sa intelegi de ce dupa ce o sa-l gustati. 🙂

 

Caju Fudge cu Aroma de Trandafir (fara zahar, vegan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
250 g 10 minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
250 g 10 minute
Timp de asteptare
8 ore
Caju Fudge cu Aroma de Trandafir (fara zahar, vegan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
250 g 10 minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
250 g 10 minute
Timp de asteptare
8 ore
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Punem nucile de caju intr-un blender si le blenduim pana cand obtinem o faina. Mie mi-a luat aproximativ 4 minute sa ajung la consistenta dorita. Avem grija sa nu exageram, pentru ca nucile vor incepe sa elibereze uleiul lor natural si vom obtine unt in loc de faina.
  2. Intr-o tigaie antiaderenta, turnam apa, eritritolul cu stevia si aroma de trandafiri, si amestecam cu o spatula din silicon pana cand tot eritritolul s-a topit.
  3. Adaugam faina de caju in tigaie si cu ajutorul spatulei amestecam tot, incercand sa omogenizam cat mai bine compozitia. Daca observati mici cocoloase de caju, le presati putin cu spaluta. Amestecam tot, timp de 3-4 minute, pana cand compozitia incepe sa se lege, este perfect omogena si se deprinde foarte usor. Aspectul final trebuie sa fie unul lucios.
  4. Transferam compozitia pe un tocator din plastic sau intr-o forma din silicon, o nivelam cu spatula si incercam sa-i oferim o forma patrata. Grosimea finala trebuie sa fie de aproximativ 1cm.
  5. Presaram uniform petalele de trandafir si le presam usor cu spatula. Lasam compozitia sa se intareasca timp de 8 ore sau peste noapte, iar introducerea acesteia in frigider nu este necesara.
  6. Taiem fudge-ul in patratele mici si ne delectam.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia si aroma de trandafiri le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Nucile caju le puteti comanda de pe www.vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

Valorile nutritionale sunt identice, pentru ca folosim o cantitate mica de flori, diferentele fiind neglijabile.

Valorile nutritionale pentru 100g de Caju Fudge cu Aroma de Tandafir
Valorile nutritionale pentru 100g de Caju Fudge cu Aroma de Tandafir

 

Acest fudge chiar merita asteptarea, pentru ca este de-li-cios!

1

Untitled-2

 

You may also like

2 comentarii

  1. Poti sa imi spui de unde ai luat trandafirii uscati comestibili? Am vazut ca ai folosit in multe retete si arata suuuuperb!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *