Budinca de Orez cu Aroma de Lamaie (fara zahar, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa, fara orez)

Budinca de orez este un desert „controversat”, pentru ca unii il adora, iar altii il detesta. Eu fac parte din prima categorie, insa nu am mancat o budinca de orez de foarte mult timp, pentru ca, sincer vorbind, nu am mancat orez de foarte mult timp. De ce? Pentru ca prefer garniturile mai usoare si mai sarace in carbohidrati.

Dupa parerea mea, budinca de orez nu este un desert dietetic, nici macar cea preparata fara zahar, de aceea am hotarat sa fac o budinca de orez fara orez. 😀


5-min


Va prezint budinca mea din paste sub forma de orez din faina de konjac, fara zahar, fara grasimi adaugate, 100% sanatoasa si 100% dietetica!


3-min


Chiar daca nu va plac pastele din faina de konjac, va garantez ca o sa va placa acest desert, pentru ca este delicios!


1-min


2-min


In cazul in care omiteti fructele, acest desert poate fi consumat incepand cu faza de atac in cadrul dietei Dukan, pentru ca nu contine alimente tolerate. In caz contrar, acesta poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.


7-min


Budinca mea este cremoasa si foarte aromata, iar topping-ul de bezea italiana este senzational. In cazul in care ma urmariti pe Instagram sau Facebook stiti ca am postat un mesaj in care ma bucuram ca un copil, pentru ca in sfarsit mi-a iesit bezeaua italiana fara zahar!♥


6-min


Budinca de Orez cu Aroma de Lamaie (fara zahar, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa, fara orez)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Budinca de Orez cu Aroma de Lamaie (fara zahar, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa, fara orez)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Ingrediente
Budinca
Bezea italiana
Decor
  • 4 bucati mure cat mai dulci
Portii: portii
Unitati:
Etape
Budinca
  1. Turnati "orezul" intr-o strecuratoare si clatiti-l cu apa rece timp de 2-3 pana sau pana cand a disparut mirosul de calciu.
  2. Transferati orezul intr-o craticioara, adaugati laptele, vanilia, eritritolul cu stevia, faina de konjac, coaja rasa de lamaie si esenta de lamaie si amestecati compozitia.
  3. Gatim budinca la foc mic, amestecand continuu, pana cand aceasta a devenit cremoasa. Procesul de gatire nu ar trebui sa depaseasca 5 minute, pentru ca budinca se va ingrosa destul de repede. Pentru amestecare, va recomand sa folositi un tel sau o spatula din silicon.
  4. Lasam budinca in cratita pana aceasta s-a racit complet.
  5. Turnam budinca rece in patru pahare sau in cupe de servire si o punem in frigider pentru 2-3 ore.
Bezea italiana
  1. Turnam siropul intr-o craticioara si il incalzim la foc mic.
  2. Intretimp, batem albusul la viteza mica cu sarea, eritritolul si faina de konjac pana la formarea unei spume moi. Incerati sa nu opriti mixerul in timp ce incalziti siropul, pentru ca albusul isi poate reveni la forma initiala.
  3. Cand siropul nostru a ajuns la temperatura de 115 grade Celsius, il luam de pe foc si il turnam in spuma de albus fara sa oprim mixerul. In cazul in are nu aveti un termometru, tineti siropul pe foc inca 2 minute dupa ce a inceput sa fiarba si adaugati-l la spuma de albus.
  4. Marim viteza si batem albusul pana cand obtinem o spuma tare.
  5. Transferam spuma intr-un sac de patiserie si ornam cele patru budinci. Eu am folosit duiul "stea deschisa". Asezam murele si tinem paharele in frigider pana in momentul servirii. Puteti adauga fructele exact inainte de servire in cazul in care va este frica ca o sa-si piarda prospetimea.
  6. O sa va ramana putina spuma pe care o puteti usca timp de 2-3 ore in cuptorul setat la 150 de grade Celsius lasand usa cuptorului intredeschisa.
  7. Budinca ramasa se pastreaza in frigider si se serveste rece. Enjoy!
Notitele retetei

Pastele sub forma de orez din faina de konjac, faina de konjac, eritritolul cu stevia si siropul de artar Walden Farms le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-108

O portie are numai 93kcal si 0.3g de grasimi


Folositi codul DNI5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro.


Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *