Eu sunt o bautoare inraita de cafea si, sincer vorbind, nu sunt functionala pana cand nu bag in organism macar putina cofeina. Da, stiu, orice dependenta este o slabiciune, insa nimeni nu-i perfect. 😀
De obicei, imi place sa-mi prepar singura cafeaua, insa au fost situatii in care am fost nevoita s-o cumpar dintr-un coffee shop. Dupa cum bine stiti, majoritatea localurilor care servesc cafea mai vand si diverse produse de patiserie, iar Starbucks-ul nu este o exceptie. De fiecare data cand intram in Starbucks sa-mi cumpar o cafea, briosele lor cu afine erau cele care ma ademeneau cel mai mult, insa, fiind facute cu faina alba, zahar si unt, cumpararea lor nu ar fi fost o alegere tocmai buna.
Pentru ca sunt mult prea pofticioasa si briosele cu afine de la Starbucks pur si simplu ma bantuiau, am hotarat sa creez o varianta mult mai sanatoasa si mai prietenoasa cu silueta.
Aceste briose sunt dementiale si mi-as dori sa am macar una in fiecare dimineata la cafea. ♥
- 60 g faina de ovaz
- 60 g faina integrala de orez
- 60 g whey cu aroma de vanilie fara zahar (eu am folosit Nutritech)
- 80 g eritritol cu stevia
- 1 lingurita faina de konjac
- 1/2 plic praf de copt
- 1 bucati oua
- 1 bucati albusuri
- 100 ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
- 100 g piure de mar fara zahar (link in notite)
- 120 g afine
- Intr-un bol, combinam faina de ovaz cu faina de orez, whey-ul, eritritolul, faina de konjac si praful de copt.
- Adaugam oul, albusul, laptele de cocos si piureul de mar si mixam compozitia timp de 2-3 minute.
- Turnam compozitia in forme si distribuim in mod egal afinele. Pentru a turna mai usor aluatul in forme, il puteti transfera din bol intr-un pahar gradat.
- Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute sau pana cand briosele capata o nuanta aurie.
- Le lasam sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care le servim sau transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
- Va recomand sa folositi forme din hartie de calitate, pentru ca, in caz contrar, riscati sa ramaneti cu jumtate de briosa lipita de forma. In cazul in care nu vreti sa folositi forme din hartie, puteti folosi forme din aluminiu, din silicon sau puteti face singuri niste forme din hartie de copt.
- Cu ajutorul unui compas, desenati pe o bucata mare de hartie de copt 7 cercuri cu diamterul de 13,5cm.
- Decupati cercurile, umeziti-le cu apa si asezati-le in forma metalica pentru briose.
- Enjoy!
Faina de ovaz, faina integrala de orez, eritritolul cu stevia si faina de konjac le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.
Whey-ul cu aroma de vanilie fara zahar il puteti comanda de pe www.nutritech.ro.
* Whey protein = Pudra proteica din zer
Reteta pentru piureul de mar o gasiti aici.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
O briosa are numai 126kcal si 1.2g de grasimi!
2 comentarii
Cred ca ai uitat sa spui cand punem afinele in aluat…banuiesc ca adata cu ouale, laptele de cocos si piureul de mar….Si vreau sa te intreb daca putem inlocui faina integrala de orez cu faina de ovaz, migdale, cocos sau tapioca…Acestea sunt felurile de faina pe care eu le folosesc.
Multumesc pentru retete, am incercat cateva si sunt foarte bune.
Numai bine,
Madalina
Da, ai dreptate, uitasem sa specific acest lucru, insa am adaugat acum acest pas in reteta. Afinele se adauga dupa ce s-a turnat compozitia in forme, pentru ca nu vrem sa le strivim si vrem sa ne asiguram ca avem aceeasi cantitate de fructe in fiecare briosa. Poti inlocui faina de orez cu cea de migdale sau cocos, insa in cazul in care vei folosi faina de cocos, cred ca va trebui sa mai adaugi 100 ml de lapte (aceasta absoarbe mai mult lichide). Nu ti-as recomanda sa folosesti numai faina de ovaz, pentru risti sa le alegi cu niste briose prea umede.
Iti multumesc pentru sugestie si sper sa incerci aceasta reteta!
Cu mult drag,
-T ❤️