Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)

Dragi iubitori de cocos, pregatiti-va sa fiti cuceriti ireversibil! 😀


1


Acesti biscuiti sunt moi, satiosi, parfumati si mega sanatosi, iar aroma de cocos este pur si simplu imbietoare. Nu stiti cat de entuziasmata sunt sa impart cu voi aceasta reteta, pentru ca este pur si simplu dementiala!


2


Prepararea unor biscuiti reusiti fara gluten este o adevarata provocare. Pentru ca toate tipurile de faina fara gluten nu au acea elasticitate specifica fainii albe, este destul de greu sa reproduci anumite dulciuri.

Faina de cocos si cea de orez sunt doua tipuri de faina fara gluten pe care le folosesc la ordinea zilei. Pentru a evita obtinerea unor biscuiti foarte sfaramiciosi, am adaugat faina de Konjac, aceasta fiind folosita foarte des pentru imbunatatirea texturii diverselor aluaturi.

Exista retete care mi-au iesit din a doua sau chiar din a treia oara, insa acesti biscuiti au fost perfecti din prima. Sunt sigura ca o sa apelez de foarte multe ori la aceasta reteta, pentru ca este extraordinara.


6


Acesti biscuiti au un continut proteic ridicat, pentru ca am folosit faina de cocos si whey (pudra proteica).

Faina de cocos este foarte sanatoasa, pentru ca:

  • este bogata in proteine, fibre si grasimi, ceea ce o face extrem de satioasa
  • este o sursa buna de acid lauric, care sustine sistemul imunitar si imbunatateste functionarea glandei tiroide
  • faina de cocos este o sursa deosebit de buna de mangan, care ajuta organismul sa utilizeze mai bine mai multe substante nutritive, inclusiv biotina, vitamina C si tiamina. Manganul sprijina, de asemenea, sanatatea oaselor, functionatrea sistemului nervos, sanatatea tiroidei si ajuta la mentinerea nivelului optim de zahar din sange.
  • faina de cocos nu provine din cereale, prin urmare poate fi consumata de cei cu intoleranta la gluten

Desi faina de cocos este bogata in proteine, am hotarat sa mai adaug si putin whey cu aroma de vanilie fara zahar. Acesta are o aroma foarte placuta si, dupa cum stiti, un plus de proteina nu strica niciodata. 🙂


3

Eu m-am indragostit de acesti biscuiti si va spun cu mana pe inima ca sunt deliciosi! ?


Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
430 g 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-20 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
430 g 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-20 de minute 8 ore
Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
430 g 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-20 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
430 g 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15-20 de minute 8 ore
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Amestecam faina de cocos cu faina de orez, faina de konjac, whey-ul, praful de copt, eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid. Topim putin ulei de cocos in cuptorul cu microunde si adaugam 15ml la amestecul obtinut mai devreme. Uleiul ramas poate fi turnat inapoi in cutie. Amestecam bine compozitia pentru a distribui uleiul de cocos.
  2. Adaugam laptele de cocos, albusurile si aromele si, cu ajutorul mainilor, incorporam toate ingredientele umede.
  3. Transferam compozitia pe o suprafata curata de lucru si o nivelam.
  4. Decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru ca transferul in tava sa fie mai usor, puteti folosi o paleta.
  5. Coacem biscutii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, in functie de cuptor. Transferam biscutii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet. Mie imi plac biscuitii putin mai fermi, de aceea ii las descoperiti peste noapte pe gratar. Procedand astfel, obtinem un miez moale si o suprafata mai ferma. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

Partajeaza reteta


Eu am obtinut 15 biscuiti care impreuna aveau greutatea de 430g. Va prezint valorile nutritionale atat pentru un singur biscuite, cat si pentru 100g.

valori

 

In cazul in care doriti un aport si mai mare de proteine, puteti adauga inca 30g de pudra proteica si 15ml de lapte de cocos.

Acesti biscuiti sunt atat de gustosi, incat nu o sa mai vreti sa cumparati altii din comert niciodata! Nu contin zahar, gluten, conservanti si potentiatori de gust, fiind perfecti pentru copii, diabetici si persoanele care duc un mod de viata sanatos.


Folositi codul DNI15 pentru a obtine un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comanda plasata pe www.myprotein.ro. De asemenea, puteti folosi codul DNIORGANIC pentru a obtine un discount de 20% pentru toate produsele din gama organica.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteti folositi codul DNI5.


Untitled-2

 

You may also like

8 comentarii

      1. Am pus de lamaie. Au iesit suuuuper buni si sunt si f satiosi 🙂 am mancat 50 grame dimineata si mi s-a facut foame abia peste cateva ore (6h)!!

        Merci inca o data pt retete! O sa le incerc pe toate! Acum sunt in faza in care abia astept sa vina week-end-ul ca sa mai incerc inca o reteta 😀

    1. Am facut de foarte multe ori acesti biscuiti, insa de fiecare data am respectat reteta. Nu am facut inca o varianta de post, insa o sa incerc. Iti pot sugera sa adaugi 1/2 ligurita de guma de xantan, sa maresti putin cantitatea de ulei de cocos si sa folosesti un lapte vegetal in loc de albusuri, insa nu pot spune exact cum vor iesi biscuitii.

      Cu drag,
      T ♥

      1. Buna, Monica! Nu am incercat sa ii fac altfel, pentru ca sunt foarte buni asa cum sunt si nu am vrut sa alterez reteta. Albusurile leaga compozitia si nu cred ca biscuitii ar iesi fara ele.

Lasă un răspuns la Teodora Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *