Biscuiti cu Fulgi de Ovaz si Ciocolata (fara zahar, fara faina alba, fara unt, 100% sanatosi)

In ultima perioada timpul meu liber a fost aproape inexistent si cu parare de rau recunosc ca am cam neglijat bucataria. Totusi, uneori „chemarea” este prea puternica, iar eu cedez tentatiei si ma trezesc preincalanzind cuptorul. 😀

Cred ca este deja evindent faptul ca dulciurile sunt slabiciunea mea, insa, cu mici exceptii, nu le mananc decat pe cele preparate de mine. Prin urmare, in perioadele incarcate incerc sa fac o cantitate mai mare de dulciuri, ca sa-mi ajunga pe toata saptamana.

Pentru ca aveam niste banane foarte coapte pe care nu le-as fi mancat deja ca atare, am hotarat sa ma indepartez de monitor si ma relaxez gatind. Stiu, atunci cand petreci foarte mult timp in bucatarie, bucuria se estompeaza, pentru ca intervine oboseala, insa de data aceasta nu a fost cazul. Daca m-ati fi vazut cum amestecam compozitia pentru acesti biscuiti, ati fi spus ca sunt nebuna, pentru ca sursa entuziasmului meu ar fi fost inexplicabila. Lasand gluma la o parte, pentru mine, prepararea dulciurilor chiar este o sursa de energie pozitiva, iar, de data aceasta, biscuitii au fost un adevarat succes.


3.1-min


Daca va plac biscuitii moi si picaturile de ciocolata neagra, atunci trebuie sa-i incercati, pentru ca sunt exceptionali! Au o aroma subtila de banane si vanilie, iar aluatul moale contrasteaza cu bucatile crocante de ciocolata neagra.


1-min2-minUntitled-4


Ce mai asteptati? Pregatiti cantarul de bucatarie, bolul si spatula, pentru ca incepem! 😀


Biscuiti cu Fulgi de Ovaz si Ciocolata (fara zahar, fara faina alba, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
315 g 5 minute
Timp de gatire
30 de minute
Portii Timp de preparare
315 g 5 minute
Timp de gatire
30 de minute
Biscuiti cu Fulgi de Ovaz si Ciocolata (fara zahar, fara faina alba, fara unt, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
315 g 5 minute
Timp de gatire
30 de minute
Portii Timp de preparare
315 g 5 minute
Timp de gatire
30 de minute
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Cu ajutorul unui blender, transformam bananele intr-un piure fin.
  2. Adaugam oul, albusul, faina de migdale, mixul de fibre, praful de copt, semintele de vanilie/vanilia macinata si eritritolul cu stevia si amestecam totul cu o spatula din silicon pana la omogenizare.
  3. Adaugam fulgii de ovaz si picaturile de ciocolata si incorporam totul in aluat.
  4. Cu ajutorul unei linguri, formam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana cand acestia au capatat o nuanta aurie.
  6. Ii transferam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet. Pana la consum, se pastreaza in frigider intr-un vas sau intr-o punga cu inchidere ermetica.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati, faina de migdale, eritritolul cu stevia, picaturile de ciocolata fara zahar, praful de copt si fulgii de ovaz le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe www.nosugarshop.ro sau pe vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-164

100g de biscuiti au doar 281kcal, 15.7g de grasimi, 22.6g de carbohidrati (din care 13.5g fibre) si 10.1g de proteine!


Untitled-2

You may also like

3 comentarii

  1. Buna,

    Cele 30 de gram e de mix de fibre pot sa le inlocuiesc cu 30 grame tarate de psyllium + o lingurita faina konjac? Sau daca nu, as putea inlocui cu ceva?.. ca nu am mix de fibre in casa 🙁

    Merci,
    Corina

    1. Buna Corina,

      Din pacate nu am incercat sa-i fac cu aceasta combinatie, insa cred ca se va simti prea tare aroma de psyllium si nici consistenta nu cred ca va fi la fel. Poti incerca, insa cel mai bine ar fi sa comanzi mix-ul ca sa obtii aceleasi rezultate. 🙁

      Cu drag,
      -T

      1. Eu cred ca merge si cu 30 gr. tarate de ovaz macinata + 1 lingurita tarata pshyllium. Oricum arata demential , chiar azi ii voi face !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *