Biscuiti cu Aroma de Turta Dulce (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatosi)

Mancarea are un rol foarte important in viata noastra. Ea este cea care ne aduce in jurul mesei, ne ajuta sa supravietuim si, nu in ultimul rand, ne trezeste amintiri. De multe ori mai trezesc cu o pofta de lucruri simple, de mancaruri aparent banale si comune, iar eu cred ca aceasta pofta are o componenta emotionala.

Luna decembrie mereu ma face sa fiu mai nostalgica, este perioada in care ma trezesc rascolind cu drag prin amintiri si realizez cat de importanta este fiecare zi din viata noastra.

Turta dulce este desertul copilariei mele, este dulcele pe care mi-l aducea mama acasa dupa o zi lunga si grea de munca, aromele caruia nu cred c-o sa le uit vreodata. Pentru ca nu am reusit sa gasesc in comert versiunea sanatoasa a acestor biscuiti, am hotarat sa-i prepar singura.

Desi am decis sa omit glazura, acesti biscuiti sunt exceptionali si au o aroma veritabila de Craciun. Mie mi-au placut la nebunie (dovada fiind faptul ca i-am mancat pe toti in doua zile) si sper sa va placa si voua!


2-min3-min4-min5-min


Untitled-2


Biscuiti cu Aroma de Turta Dulce (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
200g biscuiti 30 de minute
Timp de gatire
15 minute
Portii Timp de preparare
200g biscuiti 30 de minute
Timp de gatire
15 minute
Biscuiti cu Aroma de Turta Dulce (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatosi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
200g biscuiti 30 de minute
Timp de gatire
15 minute
Portii Timp de preparare
200g biscuiti 30 de minute
Timp de gatire
15 minute
Ingrediente
Portii: biscuiti
Unitati:
Etape
  1. Puneti tagadoza intr-o cratita si topiti-o pana cand si-a schimbat usor culoarea.
  2. Luati cratita de pe foc si turnati incet laptele. Puneti cratita inapoi pe foc, adaugati eritritolul cu stevia si, amestecand continuu, inclaziti amestecul pana la topirea completa a eritritolului. Lasati amestecul sa se raceasca timp de 5-10 minute.
  3. Combinam faina de migdale cu mixul de fibre, praful de copt si condimentele. Puteti mari cantitatea de scortisoara cu 1/2 lingurita, insa eu am folosit doar o jumatate de lingurita.
  4. Adaugati laptele cu indulcitor si framantati aluatul pana cand a devenit sfaramicios.
  5. Adaugati albusul si continuati sa framantati pana cand s-a legat aluatul.
  6. Asezati pe blatul de lucru o bucata de hartie de copt, puneti aluatul peste si aplatizati-l putin. Acoperiti-l cu o alta bucata de hartie de copt si intindeti cu suciorul un blat cu grosimea de 0.2-0.3cm.
  7. Decupati biscuitii folosind o forma la alegere.
  8. Dupa decupare, o sa ramana niste bucati de aluat pe care le impreunati si formati o noua bila de aluat.
  9. Repetam procesul de intindere si decupare pana cand epuizam tot aluatul.
  10. Coaceti biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.
  11. Transferati biscuitii pe un gratar si lasati-i sa se raceasca complet.
  12. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de migdale, mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati, eritritolul cu stevia si tagatoza le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe www.nosugarshop.ro sau pe vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-160

100g de biscuiti au 282kcal, 20.2g de grasimi, 16.3g de carbohidrati si 11.3g de proteine!


Daca pana in acest moment nu ati plasat nici o comanda pe www.nosugarshop.ro, puteti beneficia de un discount de 5% la inregistrarea primei comenzi! Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti codul DNI5 in sectiunea dedicata din cosul de cumparaturi. Acesta nu este un cod de comision.

Screen Shot 2015-10-26 at 09.57.14


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns la Anonim Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *