Bezele Moi cu Aroma de Caramel (fara zahar, fara glicerina, continut ridicat de proteine, 100% sanatoase)

Bezelele moi sau marshmallows sunt niste dulciuri inconfundabile, pentru ca sunt pufoase, moi si gumoase in acelasi timp.

Desi nu sunt bogate in grasimi, aceste dulciurile abunda in zahar si sirop de glucoza. Pentru ca mereu incerc sa gasesc alternativele sanatoase a unor dulciuri clasice, am hotarat sa nu exclud tocmai bezelele. 🙂

1

 

Sunt ca niste nori comestibili care literalmente se topesc in gura. <3

Nom nom nom…..

Scuze, m-am lasat dusa de val cu degustarea.  🙂


3

Daca va plac dulciurile mai putin consistente sau pur si simplu va plac bezelel moi, va propun sa incercati si varianta sanatoasa.

Pentru ca nu folosim glucoza lichida si procesul de pragatire nu implica prepararea si folosirea siropului de zahar, nu avem nevoie de un mixer static si nici de prea multa indemanare.


Bezele Moi cu Aroma de Caramel (fara zahar, fara glicerina, continut ridicat de proteine, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
30 de bezele 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Portii Timp de preparare
30 de bezele 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Bezele Moi cu Aroma de Caramel (fara zahar, fara glicerina, continut ridicat de proteine, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
30 de bezele 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Portii Timp de preparare
30 de bezele 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 4 ore
Ingrediente
Bezele
Pudra
Portii: de bezele
Unitati:
Etape
  1. Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina/granulele de geltina. In cazul in care folositi foi de gelatina, cantitatea de apa in care le inmuiati este irelevanta, insa in cazul granulelor adaugati aproximativ 100ml de lichid.
  2. Amestecam intr-o cratita apa cu whey-ul (pudra proteica), eritritolul, pudra de vanilie si siropul de caramel. Mixam totul foarte bine si incalzim compozitia pana la aparitia aburilor.
  3. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. In cazul in care folosim foi le scurgem bine de apa si dupa le adaugam, iar in cazul granulelor le adaugam ca atare.
  4. Mixam din nou compozitia pana cand aceasta s-a racit complet si arata ca o spuma densa. Acest proces dureaza aproximativ 5 minute. Turnam bezeaua intr-o forma mare din silicon sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in frigider pentru cel putin 4 ore. Va recomand totusi sa lasati compozitia in frigider peste noapte, dupa care poate fi taiata, pudrata si servita.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, pudra de vanilie, laptele praf degresat si siropul de caramel le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.

Whey-ul cu aroma de vanilie fara zahar il puteti gasi pe www.nutritech.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-79
Valorile Nutritionale pentru bezelele moi preparate cu whey (concentrat proteic)

Cinci bezele au numai 76kcal si 14.8g de proteine!

Eu am obtinut 30 de bucati, insa puteti portiona compozitia in cuburi mai mici. De asemenea, bezelele pot fi pudrate fie partial, fie in totalitate cu concentrat proteic/lapte praf.


In cazul in care tineti dieta Dukan sau pur si simplu vreti sa substituiti whey-ul cu lapte praf degresat, valorile nutritionale vor fi usor diferite. Aceste bezele pot fi consumate incepand cu etapa de croaziera, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.

NutritionLabel-80
Valorile Nutritionale pentru bezelele moi preparate cu lapte praf degresat

 

Sanatatea are gust!

 

Cu drag,

T ♥

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns la masha Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *