Batoane cu Faina de Cocos si Curmale (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)

Mie imi plac foarte mult batoanele, pentru ca se pot lua cu usurinta la pachet si sunt foarte nutritive.

Pentru ca am folosit faina de cocos si fulgi de orez, aceste batoane pot fi consumate si de cei cu intoleranta la gluten.

Faina de cocos este extrem de sanatoasa, iar datorita continutului ridicat de proteine, fibre si grasimi bune este si foarte satioasa. Acidul lauric, prezent in faina de cocos, sustine sistemul imunitar si buna functionare a glandei tiroide, prin urmare, aceste batoane sunt extraordinar de sanatoase.

2

 

Nu stiu de voi, dar eu nu ma pot abtine!

Ciocolata neagra, aroma subtila de cocos si gustul extraordinar, o sa multumeasca orice iubitor de dulciuri, va garantez. 🙂

 

Batoane cu Faina de Cocos si Curmale (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Batoane cu Faina de Cocos si Curmale (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Portii Timp de preparare
10 batoane 5 minute
Timp de asteptare
20 ore
Ingrediente
Portii: batoane
Unitati:
Etape
  1. Turnam apa fierbinte peste curmale si le lasam sa se rehidrateze peste noapte. A doua zi, transferam curmalele si apa in care s-au rehidratat intr-un blender, si le trasformam intr-o pasta.
  2. Combinam faina de cocos cu fulgii de orez, whey-ul, taratele de psyllium si eritritolul. Adaugam pasta de curmale si framantam totul cu mainile pana la omogenizare. Nu va faceti griji in cazul in care compozitia nu s-a legat in totalitate. Puteti folosi un blender pentru amestecarea ingredientelor, insa capacitatea blenderului meu este mica si nu am putut proceda astfel.
  3. Transferam masa obtinuta intr-o forma din silicon cu diametrul de 20 cm si o distribuim uniform. Presam compozitia cu mainile pentru a obtine o suprafata plata si uniforma. Acoperim forma cu folie alimentara, o punem in frigider si o lasam 8 ore la rece.
  4. Trecem cu un cutit intre blat si forma pentru o eliberare mai usoara. Rasturnam, cu grija, compozitia intarita pe un tocator si o taiem in 10 batoane egale.
  5. Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau la bain marie si decoram batoanele. Le pastram in frigider pana in momentul servirii.
Notitele retetei

Eritritolul su stevia si ciocolata neagra cu stevia il puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

Valorile nutritionale pentru 1 baton
Valorile nutritionale pentru 1 baton

 

Doar 157 de calorii, 2g de grasimi si 8g de fibre!

Trebuie sa incercati aceste batoane, pentru ca sunt sanatoase, gustoase si se fac foarte usor. Aveti nevoie doar de dorinta, putina rabdare si un blender. 🙂

3


Untitled-2

 

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns la Tatiana Bobeica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *