Expresia “Esentele tari se tin in sticlute mici” se potriveste de minune in cazul acestui desert.
Desi sunt mici, sunt pline de gust, aroma si sanatate.
Uneori imi este pofta de ceva dulce, insa nu stiu sigur de ce anume, iar pentru astfel de momente am creat reteta de Protein Balls. Sunt snack-ul perfect, pentru ca pot lua oricand 2-3 bucati si pofta imi este satisfacuta.
Sunt gustoase, sanatoase, fara zahar, fara gluten, fara grasimi in exces si contin o cantitate ridicata de proteine.
Textura moale si aroma subtila de cocos ne duc cu gandul la un desert sofisticat, dar nu este! Se fac atat de usor si nu necesita decat 5 ingrediente.
Ingrediente:
- 1 conserva naut (eu am folosit Sun Food)
- 60g faina de cocos
- 30g whey protein (eu am folosit whey cu aroma de ciocolata de la Nutritech)
- 100g eritritol
- 50ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
Mod de preparare:
- Punem nautul, strecurat in prealabil, intr-un blender si il blenduim pana cand obtinem o pasta.
- Transferam pasta obtinuta intr-un bol si adaugam celelalte ingrediente. Cu ajutorul mainilor, amestecam toata compozitia pana la omogenizare. Formam o bila, o punem intr-un vas mai mic pe care il acoperim cu folie alimentara, si punem vasul in frigider pentru 4 ore.
- Cu o lingurita luam cantitati similare de compozitie, si formam niste bilute.
- Le pastram la frigider, cel mai bine, intr-un vas cu inchidere ermetica.
- 1.9g de grasimi
- 8.9g de carbohidrati
- 9.4g de proteine
Eu as fi preferat o cantitate si mai ridicata de proteine, insa si asa cred ca este un desert echilibrat din punct de vedere nutritional.