Mousse de Ciocolata (fara zahar, continut neglijabil de grasimi)

Mousse-ul este un desert aerat, savuros si usor, insa nu este hipocaloric. Ciocolata, zaharul si frisca care stau la baza acestui desert nu sunt niste alimente tocmai dieteteice.

De obicei, prefer dulciurile mai consistente, care pot inlocui cu brio un mic dejun sau o cina, dar mi s-a facut pofta de ceva usor si cremos, si primul gand care mi-a venit a fost sa fac un mousse.

Timp de gatire: 20 de minute Timp de asteptare: 8 ore Numar total de portii: 4
Timp de gatire: 20 de minute
Timp de asteptare: 8 ore
Numar total de portii: 4

Spre suprinderea mea, mi-a iesit din prima, iar gustul si textura sunt ireprosabile!

Desigur, exista si alternative cum ar fi mousse-ul proteic instant, insa acesta nu mi s-a parut deloc dulce, si era mai mult pudding decat mousse.

Mousse-ul meu este dietetic, insa nu o sa simtiti acest lucru, pentru ca fiecare lingurinta este o sursa de placere pura. Nu ma credeti? Patru portii de mousse au dipsarut in 2 zile de parca nici n-au existat, pentru ca pofticioasa de mine le-a mancat cu viteza luminii. 🙂


Ingredinete: 

  • 10g cacao cu continut redus de grasimi (eu am folosit Malita)
  • 20g lapte praf degresat
  • 20g amidon din porumb
  • 2 albusuri
  • 80g eritritol
  • 150g iaurt grecesc 0% grasime
  • 1 foaie gelatina*
  • 200ml apa fierbinte

Mod de preparare:

  1. Punem foia de gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Intr-un bol din metal sau stica punem cacaoa, laptele praf, amidonul si eritritolul, si le amestecam cu un tel. Turnam cele 200ml de apa fierbite si amestecam iar pana la omogenizare. Punem bolul peste o cratita in care fierbe apa, insa avem grija ca bolul sa nu atinga apa din cratita, si pregatim crema la bain marie. Amestecam incontinuu si telul pentru cand amestecul nostru s-a ingrosat si a ajuns la consistenta unei creme groase.
  3. Adaugam gelatina si mixam cu telul pana cand aceasta s-a dizolvat complet.
  4. Luam bolul de pe cratita si incepem sa incorporam iaurtul. Punem cate o lingura de iaurt amestecand cu telul dupa fiecare adaugare.
  5. Separat, batem albusurile pana la consistenta unei spume ferme.
  6. Turnam crema obtinuta peste spuma de albusuri si incorporam albusurile foarte incet, fara a scoate prea mult aer. Trebuie sa obtinem o masa perfect omogena.
  7. Impartim mousse-ul in 4 portii egale pe care le punem in fridiger, unde le lasam peste noapte sau cel putin 8 ore.

Daca vreti ca mousse-ul vostru sa aiba o consistenta mai ferma, puteti adauga inca o foaie de gelatina.


Eu am decorat mousse-ul cu putin eritritol, insa acest pas este optional.

Acest desert este prea bun, iar valorile nutritionale se apropie de perfectiune!

Valorile nutritionale pentru o portie de Mousse de Ciocolata
Valorile nutritionale pentru o portie de Mousse de Ciocolata

 

7.8g de proteine intr-o singura portie de mousse si doar 0.3g de grasimi!

Cred ca acest mousse merita un premiu, pentru ca este un desert dietetic model.

Mmmmm..voi nu trebuie sa spuneti „mmm”, dar eu nu ma pot abtine. Da, o ador pe fetita din reclama Oreo!

🙂

Cu drag,

T

 

 

 

 

You may also like

2 comentarii

    1. Recomand sa comanzi eritritol cu stevia si sa incerci sa nu-l inlocuiesti. Indulcitorul lichid cu stevia va da alt gust si nu are volum. Nu cred ca va iesi acelasi rezultat fara el, mai ales la prajituri si biscuiti. Poti incerca cu xylitol, insa are efect laxativ trebuie sa ai grija la cantitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *