Half Baked Banana Cheesecake (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

Cremos, usor, aromat si foarte gustos, asa as putea descrie acest desert.

In acest cheesecake, numai blatul este copt, compozitia fiind preparata la rece, de aici si denumirea de „half baked”.

Timp de gatire: 15 minute Timp de coacere: 15 minute Timp de asteptare: 4 ore Numar total de portii: 8
Timp de gatire: 15 minute
Timp de coacere: 15 minute
Timp de asteptare: 4 ore
Numar total de portii: 8

 

Bunicul meu are diabet, iar acest cheesecake a fost facut pentru el. Pentru mine, eliminarea zaharului din alimentatie a fost o optiune, insa pentru el nu a fost asa. Printre torturile clasice, pe masa de Revelion se afla si tortul meu, ceea ce mi-a adus o satisfactie deosebita.

Acest desert a fost facut pentru o ocazie speciala si pentru o persoana foarte draga, poate de aceea a iesit atat de bun!


Ingrediente:

Blat

Crema


 Mod de preparare:

  1. Pentru blat, mixam bine toate ingredientele, turnam aluatul intr-o forma de silicon de 23cm si il coacem, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Racim blatul pe un gratar.
  2. Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
  3. Pentru crema, punem toate ingredientele intr-un bol si, cu ajutorul unui blender de mana, pasam tot pana cand obtinem o crema fina si omogena.
  4. Aruncam apa in care s-a hidratat gelatina si o topim la cuptorul cu microunde, timp de 10-15 secunde.
  5. Adaugam gelatina la crema si amestecam totul foarte bine.
  6. Punem blatul inapoi in forma de silicon si turnam deasupra crema de branza. Punem cheesecake-ul in frigider, unde il lasam timp de 4 ore sau pana cand s-a intarit crema.
  7. Scoatem cheesecake-ul din forma, il taiem in 8 felii cat se poate de egale si il servim cu placere.

8

 

Pe langa faptul ca este delicios, acest desert este si foarte aspectuos.

Toti au gustat cheesecake-ul meu si au ramas surprinsi de gustul foarte bun al acestui desert. Bunicul a mai cerut o felie la pachet. 🙂

 

Valorile nutritionale pentru o felie de cheesecake
Valorile nutritionale pentru o felie de cheesecake

Numai 145 de calorii per felie. YAY!!!!

  • 15g de proteine
  • 16g de carbohidrati
  • 3g de grasimi

Acest cheesecake a fost un succes, iar pentru mine asta a fost cel mai bun compliment.

Cu drag,

T

 

 

You may also like

12 comentarii

  1. Buna. In reteta ai pus 12 foi gelatina.Ai idee cate grame ar trebuii de gelatina pudra? Sau cu ce pot inlocui?

    PS : Super reteta, abia astept sa o incerc. Am o nepotica cu diabet, decise potriveste la fix. Multumesc mult !

    1. Din pacate folosesc exclusiv foi de geltina, insa cred ca echivalentul celor 12 foi ar fi aprxomativ 28g de gelatina pudra. Sa fie sanatoasa nepotica dumneavoastra si sper ca retetele mele sa va fie de folos!

      Cu mult drag,

      -T

    1. Partea de sus si cea de jos sunt mai inchise la culoare din cauza oxidarii bananelor. In cazul in care doriti o culoare omogena, se poate adauga o lingura de suc de lamaie.

      Cu mult drag,

      -T

  2. Buna Tatiana,

    Am o intrebare: Daca adaug 3-4 oua in compozitia de branza, pot sa o pun impreuna cu blatul la copt?

    Multumesc,
    O zi frumoasa!

    1. Buna Mihaela,

      1. Compozitia pentru blat va fi destul de lichida inainte de coacere si daca ai turna deasupra compozitia de branza, cele doua s-ar combina partial si blatul n-ar iesi uniform.

      2. Daca ai coace blatul, ai turna compozitia de branza si ai pune cheesecake-ul in cuptor, este posibil ca partea de jos sa se arda, insa poti incerca aceasta varianta. Daca alegi sa coci cheesecake-ul, va trebui sa elimini gelatina, sa cresti cantitatea de indulcitor, pentru ca mai adaugi oua (iti recomand 110-120g de eritritol cu stevia) si iti recomand sa o faci in baie de apa, timp de ora, in cuptorul preincalzit la 150 de grade Celsius.

      Daca vrei, pot face o varianta de cheesecake cu coacere, insa fara blat precopt. Si eu iti multumesc si in cazul in care mai ai intrebari nu ezita sa mi le adresezi.

      Iti doresc o zi minunata!

      Cu mare drag,
      -T ❤️

Lasă un răspuns la Tatiana Bobeica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *