Fudgy Mini Cupcake (fara zahar, fara gluten si fara grasimi adaugate)

Fudge-ul este un desert moale, dulce si cu un gust bogat. Clasicul fudge este facut din zahar, unt si lapte, devenind o bomba calorica. Si cum noi suntem niste persoane constiincioase, si nu ne permitem sa consumam alimente atat de bogate in zaharuri si grasimi saturate, am hotarat sa creez eu un altfel de fugde.

Pentru ca intentionam sa il folosesc pe post de crema, l-am facut un pic mai moale decat as fi facut in cazul in care l-as fi folosit ca si desert individual.

Timp de gatire: 35 de minute
Timp de coacere:15-20 de minute
Timp total de pregatire: 50-55 de minute
Numar total de portii: 10

 

TADA!!!

Am combinat o mini briosa cu banane cu un fudge moale din crema de iaurt si asa a luat nastere aceasta reteta minunata de Fudgy Mini Cupcakes. Este ca si cum am manca o bomboana combinata cu un chec cremos, nu-i asa ca suna bine?

Nu este o crema clasica, insa este delicoasa!!!

Haideti sa vedem reteta ca sa va convingeti cat se sanatoase sunt aceste mini cupcake-uri.


Ingrediente:

Crema:

Briose:

  • 200g banane
  • 200g faina de ovaz
  • 150ml lapte de cocos( eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
  • 3 albusuri de ou
  • 90-100g eritritol
  • 1/2 pachetele praf de copt
  • 20g amidon din porumb
  • 1/2 lingurita aroma de banane

Decor:


Mod de preparare:

  1. In primul rand trebuie sa preparam crema. Intr-un bol, de marime medie, punem crema de iaurt, eritritolul, aroma de banane, indulcitorul lichid si mixam totul timp de 3 minute. Adaugam treptat taratele de psyllium fara sa oprim mixerul. Este important sa o punem treptat taratele de psyllium pentru a nu se forma cocoloase mari, ele avand proprietatea de a lega compozitia. Tărâţele de psyllium conţin de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul care odată ajunse în intestin formează o substanţa gelatinoasa, care absoarbe substanţele toxice şi le elimina. Daca totusi s-au format cocoloase, luam blenderul de mana si pasam crema cu blenderul pana cand obtinem o consistenta cat mai omogena. Bagam crema la frigider si incepem sa facem briosele.
  2. Intr-un bol mare punem faina de ovaz, amidonul, praful de copt si le amestecam bine. Intr-un pahar gradat punem bananele si le pasam cu blenderul pana cand obtinem un piure fin. Adaugam peste piureul de banane albusurile de ou, laptele de cocos, indulcitorul si aroma de banane. Punem ingredientele umede peste cele uscate si mixam timp de doua minute pana la omogenizare.
  3. Turnam aluatul in 10 forme mici din silicon pentru briose si le coacem, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute sau pana cand briosele au crescut uniform si isi revin la forma initiala cand le presam usor.
  4. Scoatem briosele din forme si le lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
  5. Punem crema intr-un sac de patiserie si ornam briosele, insa avem grija sa distribuim crema in asa fel incat sa ne ajunga pentru toate cele 10 bucati. Luam cate putina pudra de vanilie si presaram peste brioase, iar banana, taiata in 20 de felii subtiri, o punem peste crema. V-as recomanda sa docarati cupcake-urile chiar inainte de servire, întrucât banane se închid la culoare si își pierd aspectul.
  6. Si acum mancam!!!

 

Valorile nutritionale pentru o buacata de Fudgy Mini Cupcake
Valorile nutritionale pentru o bucata de Fudgy Mini Cupcake

 

128.5 de calorii pentru o minune de cupcake!!!

Cred ca o sa mananc doua sau trei daca ma simt indulgenta. 🙂

3

 

Trebuie sa le incercati, pentru ca sunt dintr-o alta lume. Yum!

Acum puteti sa va rasfatati fara sa va ingrasati, ce poate fi mai bun?

Cu drag,

T

You may also like

2 comentarii

  1. Nu am indulcitor lichid. Spune-mi te rog daca merge pus indulcitor praf, iar daca laptele de cocos poate fi inlocuit cu cel normal. Multumesc!

    1. Da, poti inlcoui indulcitorul lichid cu 90-100g de eritritol sau 60-70g de eritritol cu stevia. In ultimul timp nu mai folosesc indulcitorul lichid, pentru ca imi place eritritolul cu stevia mai mult. Poti inlocui laptele de cocos cu cel normal fara nici o grija.

Lasă un răspuns la Ioana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *