De ce avem nevoie?

Am doua vesti: una buna si una proasta. Vestea proasta este ca in acest articol nu va fi nici o reteta, veste buna este ca o sa va prezint informatii utile pentru a va simplifica si imbunatati procesul de creare al deserturilor. 🙂

Acest articol o sa contina defapt o lista cu toate ustensilele si accesoriile care eu le consider esentiale pentru a putea gati cu usurinta.

1. Blender vertical KitchenAid

dXBsb2Fkcy82NTM4MS1ibGVuZGVyLXZlcnRpY2FsLW1peGVyLWtpdGNoZW5haWQtYXJ0aXNhbi1hbG1vbmQuanBn

 

Probabil va gândiți ca exista blendere mai ieftine, insa va garantez ca acest blender este cel mai bun! Eu il folosesc la prepararea spumei pentru latte, la mărunțirea tuturor ingredientelor, pana si la prepararea untului de arahide. Este perfect pentru uz casnic!

2. Tavi pentru copt din silicon

dl_fantasia_square_cake

 

Nu sunt cele mai ieftine tavi, insa calitatea siliconului este ireproșabila. Am aruncat nenumărate tavi, pentru ca dupa câteva utilizări nu mai erau folosibile. Eu folosesc numai forme din silicon, pentru ca le vad ca fiind cele mai potrivite. Se pot folosi si vase simple de copt, tapetate cu hartie de copt, insa uneori asta poate afecta aspectul prajiturilor.

3. Cântar de bucatarie

img290407_16042013114114_0

Eu folosesc acest cantar de doi ani si jumatate, si nu am avut nici o problema. Exista si cantare mai bune, dar sunt mai scumpe. Dupa parerea mea, cantarul este indispensabil in prepararea dulciurilor in care rata de succes depinde in proportie de 99% de folosirea proportiilor corecte.
4. Pahar/cana de măsurat

8867073720350

Paharul meu de masurat l-am primit impreuna cu un mixer mai vechi, insa orice pahar este potrivit atata timp cat este gradat atat in functie de ml cat si in functie de numarul de cani(1 cup, 2 cups etc.). Este esential sa avem un pahar de masurat pentru a sti ce cantitate de lichid introducem in reteta.
5. Lingurițe de măsurat

0005748_set_5_lingurite_de_masura_kitchen_craft

 

Sunt foarte utile atunci cand trebuie sa masuram cantitati exacte de ingrediente care pot afecta radical reteta (ex: guma de xanathan).
6. Forme pentru biscuiti

912111960fce60a70bbedb5d80c473e2.image.250x258

 

Se pot folosi orice tip de forme, in fuctie de imaginatie si preferinte. Putem folosi pana si un pahar, dar formele ne ajuta sa obtinem un aspect mai festiv.

Acestea sunt doar o parte din lucrurile de care aveti nevoie, insa sunt suficiente pentru a pentru a obtine rezultate cat mai bune in prepararea dulciurilor.

Si nu in ultimul rand, avem nevoie de dorinta si vointa pentru a gati cu drag si pasiune!

Cu drag,

-T

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *