Chocolate Fudge Cu Cocos (fara zahar si fara grasimi adaugate)

Eu am o obsesie pentru ciocolata. Da, ati inteles bine, sunt pur si simplu dependenta de ciocolata.

Am incercat nenumarate branduri si tipuri de ciocolata fara zahar, si totusi de fiecare data aveam senzatia ca aceste produse sunt destinate mai mult diabeticilor decat persoanelor care evita consumul de zahar. Desi nu contin zahar, produsele care le gasim pe piata, contin o cantitate mare de grasimi, asa ca mi-am propus ca creez un desert care sa imite perfect ciocolata.


 

Timp de gatire: 5 minute Timp de congelare: 60 de minute Timp total de pregatire: 65 de minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp de congelare: 60 de minute
Timp total de pregatire: 65 de minute

 

Si asta este rodul imaginatiei mele: Chocolate Coconut Fudge!

Nu stiu cum sa va explic cat de buna este aceasta bomboana, dar o sa incerc. Este cremoasa si plina se savoare, iar bucatile de cocos ii dau o textura deosebita. Gustul autentic de cacao este perfect evidentiat, pentru ca aceasta reteta are numai 5 indrediete care se potrivesc de minune.

Acest fudge este definitia rasfatului pentru mine!

Sincer, am crezut ca nu o sa mai am la ce sa fac poze, pentru ca am mancat 4 bucati abia dupa ce le taiasem. De dragul creatiei m-am oprit din mancat, am luat aparatul foto, si am zis sa fac ceva constructiv. 🙂

Si stiti care este partea cea mai buna? Acest fugde se face extraordinar de usor, mai usor de atat nici ca se poate!


Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mare, punem laptele praf degresat si cacaoa si le amestecam cu o lingura pana la omogenizare.
  2. Masuram 200ml de apa fierbite intr-un pahar gradat, adaugam indulcitorul lichid si aroma de cocos, insa acesta din urma este optional. Este foarte important ca apa sa fie fierbinte pentru ca laptele praf sa se dizolve.
  3. Turnam apa fierbite si indulcitorul peste compozitia de lapte praf si cacao, si le mixam, initial la viteza foarte mica pentru a nu imprastia ingredientele uscate, dupa care marim treptat viteza. Compozitia rezultata trebuie sa fie omogena si sa aiba consistenta unei paste fluide.
  4. Intr-o forma de silicon, presaram uniform fulgii de cocos si turnam desupra compozitia rezultata. In functie de marimea formei, grosimea fudge-ului obtinut va varia, deci sa recomand sa alegeti o forma dupa propriile preferinte.
  5. Punem forma in congelator si o lasam acolo pentru o ora sau pana cand compozitia s-a soldificat complet.
  6. Taiem fudge-ul in cuburi si il pastram la frigider pana in momentul servirii.

Vedeti cat de simplu este? Am pus niste ingrediente impreuna, le-am mixat si am obtinut un desert minunat. Cred ca cea mai grea parte al acestei retete este asteptarea.

Si acum sa va arat de ce eu nu puteam sa ma opresc din mancat. 🙂

Valorile nutritionale pentru 100g de Chocolate Fudge Cu Cocos
Valorile nutritionale pentru 100g de Chocolate Fudge Cu Cocos

Pentru ca nu trebuia!

In 100g de Fudge sunt numai 270 de calorii si 25g de proteine!!!


 

image2-3


Merita sa incerati aceasta reteta, pentru ca necesita un efort minim si ofera satisfatie maxima. 🙂


Untitled-2

 

You may also like

19 comentarii

  1. ce imi faci tu mie? de cateva saptamani ma tot uit pe blogul tau si salivez! pana la urma m ai convins, si acum ma duc sa cumpar cele necesare si o sa trec la actiune, o sa revin cu pareri 😀 desi sunt sigura ca o sa iasa delicioasa!
    felicitari pt blog si tine o tot asa! vrem retete noi

    1. Iti multumesc din suflet si ma bucur enorm ca iti place ceea ce fac!
      O sa continui sa creez retete noi pentru pofticiosi ca mine si sper sa va suprind in mod placut. Astept cu nerabdare un feedback :).

      Cu drag,
      -T

    1. Laptele praf degresat nu este daunator.
      Unele studii arata ca laptele praf integral poate contine colesterol oxidat, care este daunator, insa laptele praf degresat aproape ca nu contine colesterol si diluat are aceliasi proprietati ca cel proaspat.
      Lactoza din lapte desi este si ea un glucid, aceasta stimuleaza digestia, stimulează absobtia calciumului, franează dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie, stimulează dezvoltarea bacteriilor bifide si are un rol laxativ. Daca nu ai intoleranta la lactoza, nu ai de ce sa iti faci griji, desi din cand in cand, atunci cand este posibil, inlocuiesc produsele lactate clasice cu cele vegane pentru a scadea cantitatea de glucide.

      Cu drag,
      -T

  2. salut” multumesc pt raspuns
    revin cu parerea, la gust am impresia ca mananc exact ciocolata, viis!!!!!
    insa, desi am respectat identic toate gramajele si tot, nu s a intarit compozitia, e moale…

    1. Serios? Imi pare tare rau si o sa refac reteta săptămana viitoare sa controlez gramajele. Daca mai vrei sa o refaci, incearca sa pui 100ml de lichid si sa mai adaugi treptat pana cand obtii o compoziție mai vâscoasă. Ma bucur tare mult ca iti place la gust!!!

      Cu mult drag,
      -T

  3. Hello, am revenit! Am refacut eu reteta, n am schimbat nimic, doar ca am mixat mai mult ..si am presat bine bine cocoloasele de la lapte praf! Am adaugat puuutin mai mult cacao si am pus si 2 nuci in el. Yum Yum!
    de acum pot sa mananc ceva dulce fara sa ma simt vinovata!
    10x girl

    1. YAY!!!! Ma bucur tare mult ca ti-a iesit si-ti place ❤️ Sa incerci si tortul cu migdale, pentru ca este demențial :*

      Cu mult drag,
      -T

    1. Buna Laura,

      Poti folosi aproximativ 50g de xilitol si cred ca intarirea va fi afectata doar intr-un mod pozitiv. Eu incerc mereu sa refac retetele si sa fac schimbarile care cred ca ar fi benefice, iar in cazul acestui desert, gustul a fost mai bun atunci cand am inlocuit indulcitorul lihchi cu eritritol cu stevia, insa o sa-ti iasa cu siguranta si cu xilitol.

      Cu drag,
      -T ❤️

        1. Si eu tot pe acesta il folosesc mereu, insa nu am avut niciodata probleme. In materie de indulcitor ce ai adaugat? Poate aflam si noi ce ti-a stricat ciocolata. ?

          1. Eritritol cu stevie :-(, am respectat ingredientele exact ca în rețetă. Le-am comandat de pe nosugarshop.ro
            Ca si consistenta a iesit foarte bine, dar dupa cateva bucatele am simtit gust extrem de sarat, prietenul meu la fel, asa ca am aruncat-o..

          2. Sincer, chiar imi pare rau ca a trebuit sa arunci ciocolata. Mie nu mi-a iesit sarata niciodata si nu am avut niciodata probleme cu produsele de la No Sugar Shop, prin urmare nu stiu care ar fi explicatia. O sa refac reteta si o sa vad daca simt ceva ciudat, pentru ca nu am facut demult ciocolata asta. Sper sa incerci si alte retete si sa-mi spui daca ti-au iesit.

            Cu drag,
            -T ❤️

Lasă un răspuns la Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *