Briose cu Vanilie si Cacao (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

Uneori am pofta de ceva proaspat scos din cuptor, insa nu am chef sa stau prea mult in bucatarie si pentru astfel de zile am creat aceasta reteta extreeem de usoara de briose.

Sunt pufoase, aromate si hranitoare, iar partea cea mai buna este ca aveti nevoie de foarte putine ingrediente pentru a le prepara.

Timp de preparare: 5 minute  Timp de coacere: 25-30 de minute  Numar total de portii: 6
Timp de preparare: 5 minute
Timp de coacere: 25-30 de minute
Numar total de portii: 6

 

Nu au forma traditionala de briose, pentru ca am folosit o forma de silicon cu model floral, insa credeti-ma, sunt briose in toata regula.

Au fost apreciate pana si de fratele meu, care este cel mai mare iubitor de mancaruri nesanatoase. 🙂

2

 

Vedeti cat de pufoase sunt? YUM!

Cine s-ar putea abtine de la niste briose calde si parfumate? Cu siguranta nu eu!

Sunt sigura ca o sa ramaneti surprinsi de cat de putine ingredinete necesita pregatirea acestor minuni parfumate.


Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Intr-un bol punem taratele de ovaz, ouale, indulcitorul, semintele de la pastaia de vanilie si praful de copt. Mixam toate ingredientele timp de 2 minute. Va recomand sa gustati compozitia inainte de coacere pentru a ajusta cantitatea de indulcitor. In cazul in care compozitia nu vi se pare suficient de dulce, se mai pot adauga cateva picaturi de indulcitor lichid cu stevia sau se poate mari cantitatea de eritritol.
  2. Intr-o forma din silicon pentru briose, punem cate o lingura de compozitie in fiecare cavitate si pastram o parte de aluat.
  3. In compozitia ramasa adaugam cacaoa si lingura de apa, si mixam totul pana la omogenizare.
  4. Turnam uniform aluatul cu cacao peste cel cu vanilie. Facem un vartej cu o furculita in mijlocul fiecarei briose pentru ca aluatul cu cacao sa ajunga in interiorul ei.
  5. Coacem briosele, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute. Briosele sunt gata atunci cand au crescut frumos si sunt ferme la atingere, insa se poate face si testul scobitorii. Le racim 5 minute in forma dupa care le putem servi, pentru ca sunt deosebit de gustoase atunci cand sunt calde.

Vreti sa stiti cate calorii are o briosa? 🙂

Valorile nutritionale pentru o briosa
Valorile nutritionale pentru o briosa

Doar 89 de calorii si 6.1g de proteine per briosa!

Grasimilie provin din oua, tarate si cacao, iar cantitatea de zahar este aproape inexistenta.

Daca va este pofta de ceva dulce si nu vreti sa depuneti prea mult efort, aceste briose sunt solutia perfecta.


 

Taratele de ovaz, indulcitorul lichid cu stevia si eritritolul cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


 

Cu drag,

T

 

 

 

 

You may also like

10 comentarii

    1. Buna Ioana,

      Poti adauga esenta de vanilie, insa, daca aceasta nu este naturala, s-ar putea sa nu iasa la fel de aromate briosele. Eu folosesc mereu fie semintele unei pastai, fie vanilie macinata, pentru ca aceasta chiar fac diferenta intr-un desert.

      Cu drag,
      -T ❤️

    1. Da, indulcitorul pudra poate fi inlocuit cu cel lichid, insa mie imi plac cel mai mult dulciurile preparate cu eritritol cu stevia. 🙂

  1. As vrea sa încerc reteta, însă am xilitol ca indulcitor si nu stiu dcaa e in regula, dar mi-e destul de teama sa încerc retetele cu tarate, deoarece am patit la mai multe retete cu tarate sa nu se coacă prajitura. Sa rămână cruda :((

    1. Poti folosi si xilitol, nu este o problema. Prajitura nu ramane cruda atunci cand foloseti tarate sau faina de ovaz, insa exista posibilitatea ca aceasta sa iasa umeda in cazul in care se utilizeaza multe ingrediente lichide. Aceste briose nu au iesit umede si nu cred ca vei avea probleme cu ele. Sper sa le prepari si sa-mi spui daca ti-au placut!

      -T ♥

  2. Acum ma pregatesc sa le prepar! Datorita retetelor tale am reusit sa scap de cam 2 kg. Nu mai simt nevoia de dulciuri din comert, iar cele pe care le prepar dupa retetele tale sunt si foarte satioase. Multumim!

    1. Nu stii cat de fericita sunt atunci cand mi se spune ca retetele mele au fost utile. Sper sa ajungi la greutatea perfecta pentru tine si sa nu te intorci la dulciurile din comert!

      Cu mare drag,
      -T ♥

  3. Am încercat brioșele cu pudra de roscove în loc de cacao și pot sa spun ca sunt mai deosebite!?? Îți mulțumesc din suflet pentru retetele minunate!

    1. Adriana, ma bucur ca adaptezi retetele si ca iti plac! Recunosc, nu am incercat sa le fac cu pudra de roscove, dar sunt sigura ca au iesit delicioase. :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *