Batoane cu nuci si curmale (fara zahar adaugat, raw vegan, 100% natural)

De cate ori va este pofta de ceva dulce, cand nu sunteti acasa, si sunteti tentati sa cumparati alimente care stiti ca nu va fac bine? Si v-ati intrebat vreodata de ce aceste situatii apar?

Pentru a evita cumpararea unor dulciuri care contin foarte multe calorii goale si nu aduc nici un beneficiu organismului nostru va propun sa faceti aceste batoane hranitoare cu nuci si curmale.

Timp de gatire: 15 minute  Numar total de portii: 10
Timp de gatire: 15 minute
Numar total de portii: 10

Aceste batoane sunt perfecte din mai multe motive, si anume:

  1. Se fac extraordinar de usor;
  2. Contin numai ingredinte naturale;
  3. Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet.

 

Ingrediente:


Mod de preparare: 

  1. Punem curmalele intr-un vas, turnam aproximaiv 300ml de apa fierbinte si le lasam sa se rehidrateze timp de 4 ore. Daca o sa folositi un vas mai lat, o sa aveti nevoie de mai multa apa, pentru ca nivelul apei trebuie sa depaseasca curmalele cu aproximativ 1cm. Eu va recomand sa folositi un vas mai ingust pentru ca apa in care stau curmalele sa fie mai concentrata.
  2. Dupa cele 4 ore de hidratare, scoatem curmalele din vas, le presam foarte putin pentru a elimina excesul de apa, si le punem intr-un blender. Apa o pastram, pentru ca o sa avem nevoie de ea*. Tot acolo adaugam si cele 50g de miez de nuca si pasam totul pana cand obtinem o pasta groasa.
  3. Intr-un bol, amestecam faina de cocos cu faina de ovaz si taratele de psyllium, si adaugam pasta obtinuta la pasul anterior. Cu ajutorul mainilor framantam tot amestecul cat se poate de repede, pentru ca taratele de psyllium se dizolva foarte repede. Adaugam apa in care s-au hidratat curmalele si framantam iar. Punem cele 50g de eritritol peste compozitie si il incorcoram foarte bine.
  4. Punem amestecul obtinut intr-o forma patrata de silicon de 20cm si il nivelam foarte bine cu ajutorul mainilor. Acoperim forma cu folie alimentara si o punem in frigider, unde o lasam peste noapte.
  5. Rasturnam foarte atent amestecul pe un tocator si il portionam in 10 batoane egale. Le pastram la frigider, in pungi de plastic sau folie de aluminiu, pana in momentul servirii.
10836615_905110196168048_1665544801_n
Asa ar trebui sa arate compozitia fianala pe care o punem la rece

 

Aceste batoane sunt 100% naturale, vegane, fara zahar adaugat si pline de nutrienti.

Sunt perfecte pentru un snack sanatos si hranitor. 🙂

Valorile nutritionale pentru un Baton cu Nuci si Curmale
Valorile nutritionale pentru un Baton cu Nuci si Curmale

 

Un baton are aproximativ 75 de grame si 167 de calorii!

Fara zahar adaugat si cu o cantitate ridicata de fibre sunt intruchiparea unei gustari complete.

IMG_7128

 

Ce este natural este si bun!

Cu drag,

T

 

 

You may also like

6 comentarii

    1. Atata timp cat nu adaugati zahar si folositi indulcitori, consumul de dulciuri nu ar trebui sa fie o problema, insa trebuie sa tineti cont si de indicele glicemic al alimentelor consumate. Curmalele au un indice glicemic mare, prin urmare v-as recomanda sa incercati sa consumati prajituri pe care sa le indulciti cu eritritol, stevia (indulcitori naturali) sau zaharina (indulcitor artificial) in cazul in care cautati o alternativa mai ieftina. In cazul in care nu aveti un buget restrans, va recomand sa consumati exclusiv indulcitori naturali (eritritol, eritritol cu stevia, stevia).

      Cu drag,
      -T

    1. Buna Alexandra,

      Din pacate, faina de cocos nu poate fi substituita cu cea de orez in cazul de fata. Faina de orez are o textura mai nisipoasa si nu va absorbi aceeasi cantitate de lichid. De asemenea, faina de cocos are o aroma minunata si acest aspect este foarte important, mai ales cand facem preparate raw.

      Cu drag,
      -T ❤️

  1. mie mi-au iesit cam moi si mai deschise la culoare.sigur ai pus toata apa ramasa de la curmale?la tine se vede ca nu sunt asa moi 🙁

    1. Nu trebuie sa folosesti toata apa, ai nevoie de 200 ml din apa in care s-au hidratat. Oricum iti recomand sa nu pui foarte multa apa peste curmale pentru hidratare, pentru ca la final nu va fi la fel de concentrata.

      Cu drag,
      -T ❤️

Lasă un răspuns la Alexandra Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *