Banana Chocolate Fudge (fara zahar, continut scazut de grasimi)

Aceste bomboane sunt oficial descoperirea anului!

Sunt delicioase, nu, rectific, sunt geniale. 🙂

Aveam in casa foarte multe banane care erau pe cale sa se strice si am zis ca nu pot lasa sa se intample una ca asta. Am o problema cu oamenii care arunca mancare sau ingrediente din propria neglijenta, pentru ca in timp ce noi aruncam, cineva moare de foame. Gata cu lucrurile triste, sa ne intoarcem la ale noastre.

Bananele erau coapte, dulci si perfecte pentru a fi folosite la un desert, si am hotarat sa le transform in adevarate vedete.

Timp de gatire: 10 minute  Timp de asteptare: 8 ore  Numar total de portii: 25 de bomboane
Timp de gatire: 10 minute
Timp de asteptare: 8 ore
Numar total de portii: 25 de bomboane

 

Vedeti cat de moi si cremoase sunt inauntru? <3

Este oficial, m-am indragostit.

Sunt atat de entuziasmata sa impartasesc aceasta reteta cu voi, inca nu stiu daca mai pot scrie coerent.

Ciocolata crocanta si banana aromata s-au contopit si asa a aparut acest Banana Chocolate Fudge. As putea sa jur ca aceste bomboane sunt pline de zahar, grasimi si adivitivi, insa nu sunt! Sunt delicioase, sanatoase si o sa va surprinda cu siguranta.


Ingrediente:

Pentru fudge

Pentru glazura

  • 200g ciocolata neargra fara zahar (eu am folosit Torras)

Mod de preparare:

  1. Punem bananele si sucul de lamaine intr-un bol, si cu ajutorul blenderului de mana, le transformam intr-un piure. Adaugam branza, eritritolul si aroma de bananele si pasam totul pana la omogenizare. Lamaia va impiedica procesul de oxidarea al bananelor.
  2. Adaugam taratele de psyllium in, 2 transe, presarandu-le peste compozitie pentru a nu se forma cocoloase si pasand dupa fiecare adaugare.
  3. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de silicon cu diametrul de 20cm, o acoperim cu folie alimentara si o punem la frigider, unde o lasam pentru 8 ore sau peste noapte.
  4. Rasturam fudge-ul pe un tocator si il portionam in 25 de patratele, cat se poate se egale.
  5. Topim ciocolata la bain marie sau in microunde. Daca alegeti sa o topiti la microunde, opriti-va odata la 10 secunde pentru a amesteca ciocolata.
  6. Luam un cubulet de fudge, il bagam in castronul cu ciocolata si cu ajutorul unei furculite il intorcem pana este imbracat complet in ciocolata, dupa care il punem pe un gratar acoperit cu hartie de copt. Repetam procedeul pentru toate bomboanele. Daca este nevoie, mai topim ciocolata la microunde in cazul in care incepe sa se intareasca.
  7. Lasam bomboanele 30 de minute pe gratar, dupa care tragem hartia de copt pe un tocator si le bagam la frigider.

3

Eu am ales sa acopar o parte din bomboane cu ciocolata neagra si o parte cu ciocolata cu lapte. Desi imi place mai mult ciocolata cu lapte, in acest caz, cred ca cea neagra s-a potrivit mai bine. Eu am folosit ciocolata cu lapte de la Gerble, insa v-as recomanda sa o folositi pe cea de la Torras in cazul in care o gasiti, pentru ca are un continut caloric mai scazut si este indulcita cu stevia.

Valorile nutritionale difera in functie de tipul de ciocolata folosit.

Valorile nutritionale pentru o bomboana cu ciocolata neagra
Valorile nutritionale pentru o bomboana cu ciocolata neagra
Valorile nutritionale pentru o bomboana cu ciocolata cu lapte
Valorile nutritionale pentru o bomboana cu ciocolata cu lapte

 

Doar 60 de calorii pentru o bomboana cu ciocolata neagra si 65 pentru cea cu ciocolata cu lapte, si credeti-ma, este nevoie doar de 2 fudge-uri ca pofta voastra de dulce sa fie satisfacuta, pentru ca sunt destul de mari.

Aceste bomboane sunt fara zahar si cu cotinut scazut de grasimi, si sunt dovada afimatiei ca dietetic nu inseamna fara gust!

Cu drag,

-T

© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

You may also like

3 comentarii

  1. Am incercat sa o fac si eu. Am lasat compozitia peste noapte in frigider dar nu s-a intarit. Nici nu vad de la ce sa se intareasca…branza nu se intareste…nu exista nici un ingredient care sa lege compozitia.40 de grame de tarate nu ai nici un efect.

    1. Buna, Marius! Esti sigur ca ai folosit cantitatea recomandata de tarate de psyllium? Ele ajuta incontestabil la intarirea compozitiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *